14/10/09

Instruccions per obrir una finestra

1. Abans de començar a llegir, premeu el “play”.

2. Obriu els ulls quan tingueu les parpelles cansades de tanta lluna, però quedeu-vos ben quiets al llit.
3. Desperteu primer els dits dels peus movent-los enrere i endavant unes quinze vegades o més.
4. Mantingueu les cames enredades en el garbuix de llençols calents, l’espatlla mig descoberta.
5. Observeu entre els porticons com un bri de llum s’allarga fins al capçal i hi plou pols de plata: aixequeu el braç per voler-lo caçar i mireu-vos la mà a contrallum, tan vostra, tan viva. Feu-la ballar al compàs d’aquest piano que sonarà tots els matins del món que hagueu silenciat el crit submís del despertador.
6. I imagineu-vos quin dia... Podríeu baixar la ciutat en bicicleta fins a aquella platja on els turistes dinen paelles amb massa safrà, prendre un granissat de sol a tocar de les palmeres, veure com els lladres esguarden el petit tresor d’un banyista. Podríeu pujar fins a dalt de tot, amb el funicular, vorejar la ciutat que s’estén sota els vostres peus i rendir-vos-hi per sempre. O caminar entre la remor dels cotxes, seure en una terrassa d’alguna plaça i per una estona ensumar un te amb llimona i mirar els passejants de camisa mal planxada, cabells daurats que s’emporta el vent, paraigua sota el braç.
7. Ara estireu-vos bé, buideu-vos amb un badall... I recomenceu, des del punt número 1 fins al 7, tantes vegades com la mandra us ho pregui.
8. Desfeu-vos lentament de la flassada. Fora una cama, després l’altra.
9. Les rajoles fredes, sentiu que un calfred us eriça la pell. Una passa, dues, tres. Encara una altra, cap a la finestra. Desenganxeu els porticons.
10. Respireu la claror del matí... Bon dia.

2 comentaris:

  1. Acabo de tancar la finestra, perquè no hi entri la foscor d'aquesta nit, vigília de dijous, per esmorteir l'aire fred de l'octubre. He tancat la finestra per retenir els somnis i els petons voladors que m'acompanyen des de fa uns quants dies, perquè no fugin de la meva habitació, perquè s'hi quedin tota la nit i dibuxin cercles hipnòtics al voltant del llit: els observaré relaxat i ensumaré la música de violins que fan quan dansen i juguen... fins que la lluna em tanqui els ulls, humits de núvols.

    He tancat la finestra per poder-la obrir una altra vegada al matí, seguint al peu de la lletra les instruccions per fer-ho. I, de pas, per alliberar els petons i els somnis, que ja estaran impacients per sortir al cel i volar fins als terrats de Gràcia, barrejar-se amb la llum del nou dia i esmunyir-se entre els porticons d'una finestra fins arribar als llavis d'una fada que es comença a despertar i reposar-hi per sempre.

    ResponElimina