9/6/09

Menú

FOTO: CHEMA MADOZ

Primers
Milfulls de matins humits a l’escola amb botes d’aigua arrebossades de serrí i xarranca al passadís.
Macarrons a la bolonyesa de casa de colònies en un alzinar, gratinats pels volts de Sant Joan, quan les tardes són massa llargues per a una llesca de pa amb xocolata i, les nits, un sospir de lluna.
Sopa amb galets vespertina de l’àvia Maria després de natació, encara amb els cabells molls i la veu trencada de tant de crol i tanta braçada.
Segons
Bistec de la teva carn enredada en els meus llençols al punt de la nit en què ens rendim a la dolça deriva del son.
Empedrat de txumba-txumba amb llums de colors, el cubata que vessa, mira-la com balla, la camisa i els cabells empatxats de suor i de cigarro; què bona, la cançó aquesta.
Ous estrellats pels nostres crits al marbre de la cuina en què ara tres mileuristes s’han dividit els prestatges de la nevera.
Postres
Compota
de poma amb canyella cuita a la placidesa d’una solitud de butaca al menjador i gat a la falda.
Brownie de matrimoni resignat; amb sucedani de xocolata, sacarina, nous pansides i pell ratllada de taronja amarganta.
Sorbet de passeig d’hivern per la platja amb els peus arrugats i descalços a l’anar i venir de les onades, ara cap a tu, ara cap a mi, els pantalons arremangats i el vent salat que despentina.

1 comentari:

  1. ... tria una època de l'any...un lloc...interior o exterior?... una hora del dia...migdia o vespre?... i un plat...uns entrants lleugers, un segon contundent o unes postres dolces? o totes tres coses..pq vols que sigui un dinar o un sopar llarg... ara tanca els ulls i imagina't tot allò que t'has imaginat... torna'ls a obrir..potser aquell amb qui voldries compartir tot això és just al teu davant..ara ja pots tastar i degustar amb calma el teu menú preferit...

    ResponElimina