13/5/09

A màquina

Programa per a sintètics, 30 graus, 50 minuts. Quatre parells de mitjons, el pantaló de pijama tacat de llet amb colacao d'aquest matí. Entra aigua. Aquella brusa escotada que em vas comprar per a una nit d'agost en què no hi va haver sopar, ni festa, ni música. Bombolles de sabó. La samarreta blanca i blau marí que et va regalar la teva mare un dia, perquè sí, i que encara no saps si t'agrada. I gira. Uns calçotets llargs foradats, el drap de cuina que no volia que barregessis amb la roba i creus que no he vist. I gira. Uns pantalons de lli en què maleiràs descobrir el cadàver trencadís d'un kleenex. Sí, a la butxaca dreta. I gira. La samarreta i els pantalons curts amb què dius que vas jugar un partit de futbol. I gira. Centrifuga mentre encens la tele, un dia més, i t'escarxofes al sofà. I acaba. Puges al terrat amb la roba rebregada al cistell i la bossa de les pinces, esperant l'olor del detergent en el tebi ventet d'estiu que voldries que se t'endugués per damunt de totes les teulades, dels balcons avorrits de veure passar els mateixos veïns, de les antenes tan gastades, i que no bufa prou fort perquè el perfum et digui que els mitjons són nets de la teva ànima grisa, del meu mal humor, d'aquesta ciutat que vessa de fantasmes, i que demà te'ls podràs calçar com si res. Com si la rentadora pogués.

7 comentaris:

  1. Odei,

    quina alegria trobar-te per cibernètics paratges!

    i més perquè ara que enceto el teu blog prenc una infusió, a la meva habitació, i hi ha el llum petit de la taula d'estudi engegat, la finestra oberta, els fils d'estendre cansats d'aguantar la bugada d'ahir, una papallona de nit voletejant per l'habitació i un disc tranquil i un pèl tristó d'en nick cave sonant.

    i tot plegat fa bona pinta, i serenor. com el teu blog. com tu, recordo.

    petons,

    maria

    i tot plegat fa

    ResponElimina
  2. I encara que no ho sembli, el temps passa, i de cop aquesta píndola es rebel.la d'un gust serè i àgil, acolorit i lluent com la primavera i una, que va veient com tot se't recol.loca, veu necessària una fulminació inminent sobre el dring que no sona ni ressona i sobre l'espessa boira feixuga, trista, pudent, que hi pesava a sobre.
    Sembla que el tractament fa efecte. Ja ho sap, senyoreta, una píndola cada dijous. A aquest pas, ens espera un estiu ben carregat de fanalets il.luminats enmig d'una revetlla, d'estels ataronjats suspesos sobre el mar i de píndoles carregades de poesia!
    Bona primavera!

    Marta

    ResponElimina
  3. Odei, m'encanta! No podria fer un comentari tan poètic com el de la Marta, però es nota, que darrera d'aquestes pindoletes de dijous hi ha l'Odei que m'agrada veure i llegir. Espero la segona entrega!
    Estic esmorzant! (en aquest cas, cafè amb llet i entrepanet...) El millor moment per prendre la píndola!
    Un petonàs i ens veiem dissabte! 23! què portem?
    petonàs!
    LaMoli

    ResponElimina
  4. Odei! Jo tampoc puc fer-te cap comentari poètic ni original... Simplement dir-te que m'ha encantat llegir-te, sentir-te una mica més a propet de jo...
    Esper amb ànsia la nova dosi. M'inspiraràs, els meus dijous belgues.
    Bisous

    Merce

    ResponElimina
  5. Odei wapa!!! felicitats..quina sorpresa, no coneixia aquesta faceta teva de cibernauta i deu n'hi do lo xula que t'ha quedat la pàgina..colorista però equilibrada, minimalista però no càlida...no sé, em recorda una mica a com vesteixes, a com has decorat el menjador de casa teva..al cap i a la fi res d'extrany, doncs en tot hi ha el teu gust, la teva personalitat...bé noieta espero poder anar prenent més píndoles, pq de la teva faceta d'escriptora si que en tenia ja bones referències...
    un petó
    xavi

    pd. a màquina la roba només dona voltes i voltes sobre un mateix eix, gairebé en una mateixa direcció, i per això, a màquina, la rentadora no pot treure la grisor..però en canvi, a mà, treballant la taca una a una, rebregant la roba ara per aquí, ara per allà, la grisor és més fàcil que marxi, i que el perfum del detergent i el suavitzant no només quedin a la roba, sió també a les teves mans...

    ResponElimina
  6. ..com als diaris...
    fe d'errates
    on diu: minimalista però no càlida hauria de dir:
    ...minimalista però càlida...

    je je
    xavi

    ResponElimina